torstai 3. toukokuuta 2012

Kuntoiluhuhtikuu

Maaliskuun lopussa julistin huhtikuun kuntoilukuuksi. Nyt kun on päästy jo toukokuun puolelle, on hyvä summata voitot ja tappiot.

Kirjasin huhtikuun kaikki liikuntasuoritukset kalenteriini, ja niitä näyttää kertyneen 17 kappaletta (voitto). Lajeina ovat pääasiassa olleet zumba, bodybalance, kahvakuulailu ja kävelylenkit. Lisäksi autottomassa taloudessa tulee väkisinkin harrastettua melko reippaasti hyötyliikuntaa, joten työmatkakävelyä (n. 45 min) sekä kauppa- ja kaupunkihaahuilureissuja kertyy varsinaisten liikuntasuoritusten lisäksi lähes joka päivä.

Huhtikuun viimeinen viikko muodostui varsinaiseksi tehoviikoksi. Mies sai tilaisuuden testata GoGota, ja hän tahtoi käydä tsekkaamassa mahdollisimman monta eri tuntia. Minä tietysti kilttinä tyttönä kuljin mukana (lue: raahauduin lihakset jumissa joka helkkarin tunnille, jota se keksi ehdottaa). Käytiin siis circuitissa, vatsa-selkäjumpassa, pilateksessa, zumbassa (se ei ollut miehen ehdotus), venyttelyssä ja salilla. Lisäksi viikkoon mahtui yksi pitkä kävelylenkki + työmatka- ja kaupunkikävelyt. Melkoinen tehoviikko (ja ehdottomasti voitto!).
Kuvan henkilöt eivät liity tässä kerrottuihin tapahtumiin; ihan noin pirteinä ei ole koskaan tunnilta poistuttu.

Ehdottomasti suurin vaikutus tällä tehokuntoiluprojektilla on ollut korvieni välille. Tällaisella kontrollifriikillä kaikenstressaajalla on treenien lomassa huomattavasti vähemmän energiaa ja aikaa murehtia turhia. Olen myös nukkunut hyvin ja heräillyt harvoin, mikä on kaltaiselleni huonouniselle iltavirkulle aivan mahtavaa (voittovoittovoitto).

Tavoitefarkkuni (jotka olen ostanut erokriisissä reilut 3 vuotta ja noin 4 kg sitten) eivät edelleenkään mahdu kiinni ilman suurta tuskaa, joten kuukauden kuntokuuri ei tähän ongelmaan varsinaisesti tuonut apua (tappio). Projektin olisi siis syytä jatkua edelleen.

Jännittävää onkin nähdä, miten tästä mennään eteenpäin, koska nyt jouduin pakolliselle treenitauolle. Minulle tehtiin eilen pienimuotoinen käsileikkaus (vanhan kaatumisvamman uudelleen operointia), ja se tietää vähintään kahden viikon toipumisaikaa. Nähtäväksi jää, miten helposti täältä tv:n äärestä tylsistymästä päästään taas kunnolliseen liikuntarytmiin. Onneksi käsipaketin kanssakin saa sentään kävellä.
kuvat: adidas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti