tiistai 5. helmikuuta 2013

Pannaribliniä ja rocky roadia

Mieheni synttäripäivä osui sopivasti viikonlopulle, joten sen kunniaksi tuli kokkailtua ja nautiskeltua kunnon talviherkkuja. Pannariblineistä on jo muodostunut meillä jonkin sortin perinne, emme omista blinipannua ja muutenkaan niiden lättysten käristäminen ei vaikuta houkuttelevalta (en ole koskaan kokeillut). Pannarimuotoisenakin herkku toimii hyvin, varsinkin kuplivan juoman kanssa.

Resepti on bongattu jokunen vuosi sitten jostakin Valion mainoslärpäkkeestä ja valmistus menee näin:

7 dl maitoa
1 prk (120 g) smetanaa
25 g hiivaa
suolaa (n. 1 tl riittää)
2 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
3/4 dl öljyä / sulatettua voita

Maito-smetanaseos lämmitetään kädenlämpöiseksi ja liuotetaan seokseen hiiva. Suola ja jauhot vatkataan joukkoon. Kulho seoksineen laitetaan lämpimään veteen ja peitetään liinalla ja odotellaan, että taikina alkaa kuplia (tämä vie noin puolisen tuntia tai vähän yli). Huom! Kannattaa käyttää suurta kulhoa, koska taikina turpoaa ja kuplii suht voimakkaasti.
Kun taikina kuplii, vatkataan joukkoon munat ja öljy/voisula. Sitten taikina kaadetaan uunipellille leivinpaperin päälle ja paistetaan uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25 - 30 minuuttia. Tarjoillaan kuten tavalliset blinit, meillä oli lisukkeina mätiä, sipulia, smetanaa, suolakurkkua ja hunajaa.
Rocky road -suklaan ohjeeseen taas törmäsin Marian blogissa. Täytteeksihän voi laittaa ihan mitä lystää, meillä aineksiksi valikoituvat suolatut cashewpähkinät, minivaahtokarkit ja irtokarkkeina myytävät valkoiset toffeepalloset halkaistuina. Ja voin kyllä sanoa, että suklaa suorastaan suli suussa. Kaloreitahan ei onneksi juhlapäivinä lasketa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti