torstai 4. lokakuuta 2012

Vähän lisää Edinburghia

Ruokailut pienehkön budjetin reissulla hoidettiin pitkälti pubeissa, ihan jo siksikin, että niissä on niin mukavaa. Laitoimme aamiaista itse (teetä/kahvia, leipää, jugurttia, mehua), koska asumuksessamme oli pieni keittonurkkaus, joka sisälsi jääkaapin, mikron ja vedenkeittimen sekä tarvittavat astiat.
Kyllä me söimme muutakin kuin jälkkäreitä ja olutta, jostain syystä vaan kuvamateriaalia löytyy hieman niukasti...
Ystävän vinkistä päädyimme eräänä päivänä The Dome -nimiseen ravintolakompleksiin (en nyt tiedä voiko sitä aivan sellaiseksi nimittää) iltapäiväteelle. Uskomaton herkkutarjotin ja pikku kannu teetä oli todella maistuva kokemus. Rakennus itsessään oli upea, ja sisustus kattokruunuineen imarteli silmää. Voin lämpimästi suositella kaikille Edinburghiin matkaaville.
Kävimme myös Mary King's Closessa, jossa järjestetään noin tunnin mittaisia kiertokävelyitä vanhan kaupungin alla. Aikanaan siellä on sijainnut ihan oma kaupunkinsa, ihmiset ovat asuneet maan alla ahtaissa ja melkoisen epäinhimillisissä oloissa, ja tuohon elämään pääsee tutustumaan näillä kierroksilla. Ihan hauska kokemus, jos historia kiinnostaa.
Kaiken kaikkiaan Edinburgh on mielestäni erittäin viehättävä ja helppo kaupunki. Se on juuri sopivan kokoinen muutaman päivän lomailuun, me viivyimme neljä päivää ja vielä jäi sen verran nähtävää, että joskus voisi mennä uudelleen. Paras tapa saada kaupunki haltuun on kävely, joten hyvät kengät kannattaa varata mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti