perjantai 19. lokakuuta 2012

Omenoita, omenia, omenoja, omppuja

Niitä on viime aikoina piisannut, omenoita nimittäin. Ja mikäpä niiden piisatessa, kyllä mulle kelpaa. Vanhempien luota saadut ämpärilliset ovat muuttaneet muotoaan hilloksi (toinen erä sitruunalla, toinen kanelilla maustettuna), omenariisipuuroksi, piirakaksi ja kauraherkuksi. Jälkimmäisen ohjetta alla, oli muuten todella hyvää, banaani toi siihen ripauksen sitä kuuluisaa "sitä jotakin".
Pilkotaan omenoita vaikkapa 4 - 5 kappaletta suht pieniksi paloiksi uuninkestävään vuokaan. Joukkoon viipaloidaan 1 - 2 banaania (hiukan tummuneet yksilöt sopivat parhaiten).
Sulatetaan kattilassa vähän vajaa 100 grammaa voita ja siirretään pois levyltä. Sekoitetaan voin sekaan n. 2,5 dl kaurahiutaleita (suuret käy hyvin), muutama ruokalusikallinen fariinisokeria ja muutama ruokalusikallinen mantelilastuja tai -rouhetta. Kaadetaan seos omena-banaaniseoksen päälle ja ripotellaan pinnalle reippaasti kanelia. Tökätään komeus uuniin n. 200 asteeseen noin vartiksi ja nautitaan vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Om nom nom.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti